Sakernas Stadsnät lanseras i Halmstad

Kalejdo Bredband AB lanserar på SSNfs årskonferens i Halmstad en ny öppen tjänsteplattform.

Kalejdo verkar som operatör av öppen tv i ett flertal stadsnät och har nu tagit fram ett koncept med fokus på Internet-of-things via stadsnätet.

– Utmaningen med de nya tjänsterna är att säkerställa hög kvalitet och integritet, därför vill vi basera hela konceptet på stadsnätet. Vissa kallar de nya tjänsterna för ”port-4-tjänster”, vi har valt att lansera begreppet Sakernas Stadsnät, säger Erik Dahlström VD Kalejdo.

Plattformen har utvecklats i samarbete med Indentive, Saab Combitech och CTS. Genom att ansluta stadsnätet till tjänsteplattformen öppnas möjligheter för ett stort antal nya tjänster som kan generera intäkter i stadsnäten.

 

Presskontakt:
Martin Lindén, Kalejdo Bredband AB, martin.linden@kalejdo.tv, 0735 93 99 04

 

Om Kalejdo
Kalejdo Bredband AB verkar som operatör av en öppen tjänsteplattform för tv-baserade tjänster och boendetjänster samt en öppen tjänsteplattform för IoT, smarta hem och välfärdstjänster. Kalejdo möjliggör nya typer av stadsnätstjänster genom att vara en del av det öppna stadsnätet och bidra till att sänka trösklarna för olika tjänsteleverantörer.

Om Indentive
Indentive är ett utvecklings- och driftsföretag specialiserade på mediatjänster och tjänsteutveckling inom smarta hem. Med huvudkontor i Linköping arbetar man på uppdrag av olika klienter i framkant av teknikutvecklingen, både med skräddarsydda lösningar och utveckling och drift av befintliga it-system, iptv-plattformar och molntjänster. 

Om CTS
Connection Technology Systems Inc. (CTS Inc.), med huvudkontor och tillverkning i Taiwan grundades 1998 och har idag över 100 medarbetare. CTS har ett stort fokus på kvalitet och är en av de ledande tillverkarna inom Metro Ethernet, FTTx och Triple Play-lösningar i världen. CTS har över 350 000 installerade enheter på den svenska bredbandsmarknaden och lanserar med produkten iCPE en ny affärsmöjlighet för öppna stadsnät.